Tanfolyamok kismamáknak

Szülésfelkészítő foglalkozás pároknak (Online is)

A szülés-születés élményében együtt lenni talán a legfelemelőbb érzés az életben. Nőből és férfiból először párrá, majd a vajúdás közös “munkája” által családdá válni…
Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, picit holisztikusabban, spirituálisabban, életre hangoltabban, mint egy kórházi előadáson, mégis sok-sok gyakorlati tanáccsal.

– Felkészülés a 35. héttől (teák, homeopátia)
– A vajúdás külső jelei, szakaszai
– Vajúdó- és szülőpozíciók
– Egyéb természetes fájdalomcsillapító módszerek ( borogatás, energiaital, vízben vajúdás, masszázs, aromaterápia)
– Vajúdás közbeni légzéstechnikák
– Segítők szerepe (orvos, szülésznő, dúla)
– A vajúdás és a szülés lelki folyamatai
(fájdalom, félelem)
– Aranyóra

Császármetszésre felkészítő foglalkozás (Online is)

A világ egyik legcsodálatosabb dolga, amikor egy édesanya világra hozza a gyermekét. Azonban előfordul, hogy különböző egészségügyi problémák miatt mindez csak császármetszéssel lehetséges.

A császármetszésre készülő kismamákban ugyanúgy vannak kérdések és félelmek, mint azokban, aki hagyományos szülésre készülnek. Éppen ezért szeretnék minden segítséget megadni, hogy a műtétre készülők is megkapják a szükséges információkat, és mind fizikálisan, mind pedig mentálisan felkészültek legyenek.

Javaslatokat adok arra vonatkozólag, hogy hogyan lehet ebben a formában is „gyengéden” szülni, és mik azok az apróságok, amelyek, ha megvalósulnak, akkor a kisbabát kevésbé viselik meg a speciális körülmények.

A workshop tematikája:

– Felkészülés a 35-36. héttől

– A folyamatok támogatása meditációval

– A császármetszés menete

– Érzéstelenítés, a Kisbaba kiemelése, az első találkozás

– A műtét utáni állapot, az első szoptatás lehetőségei

– Praktikus tanácsok, tippek

Ne felejtsük el, hogy a császármetszés is a szülés egyik formája, ezért a kismama ugyanazokon a folyamatokon megy keresztül, mint egy hagyományos szülésnél, csak másképpen.

Családra hangolva tanfolyam (Online is)

Sok kismamában felmerül a kérdés, hogy vajon hogy alakul majd az életük a baba születése után…Szeretnék megtanulni azokat a legfontosabb dolgokat, amelyek az újszülött kisbaba ellátásához szükségesek, és szeretnének informálódni azokról a változásokról, amelyek a családdá válással járnak.

Gyönyörű és felemelő érzés egy gyermek érkezése, és ha tudatosan készülünk nemcsak a szülésre, hanem az utána következő időszakra is, akkor sokkal harmonikusabbá tehetjük a mindennapjainkat.

A workshop témáiból:

–          A szülés-születés utáni első lépések

–          Pohárból itatás, köldökápolás

–          Babatípusok az Ayurveda szerint

–          Altatás, együtt alvás vs. külön alvás

–          Felvegyem, ne vegyem…elkényeztetés vagy kötődő nevelés?

–          Párkapcsolat és házasélet a gyermek érkezése után

Babamasszázs és jógáztatás tanfolyam

Ha otthon szeretnéd masszírozni, tornáztatni a babádat, kíváncsi vagy mi ennek a módja, szeretettel várlak 2 alkalmas babamasszázs és jógáztatás tanfolyamomra.

A tanfolyam két modulból áll:
I. Babamasszázs
A masszázsnak számtalan jótékony hatása van. Többek közt segít a babának megnyugodni, ellazulni, megtámogatja a nyugodt, mély alvást. Frissíti a keringést és erősíti az izomzatát. Segíti a mozgásfejlődést és elmélyíti a kötődést baba és szülő közt. Mindezt oly módon éri el, amit rövid idő alatt nagyon megszeretnek a babák, hiszen minőségi együtt töltött időt biztosít.
 
II: Babajóga
A második modulban a babajóga világából kapunk ízelítőt. Dalokkal és mondókákkal kísérve olyan gyakorlatokat sajátítunk el, melyekkel hatékonyan át tudjuk mozgatni a babánkat, és biztosítani tudjuk az idegrendszere számára is a megfelelő ingereket.
 
Mind a masszázs, mind a jóga hatalmas előnye, hogy a baba és az anya/apa/gondozó közötti kötődést mélyíti, amely az egészséges idegrendszer és később a zavartalan önállósodás feltétele. Közben persze énekelünk, mondókázunk, beszélgetünk, szeretgetünk.

Babahordozás tanfolyam

Ha hordozni szeretnéd a kisbabádat, de nem tudod, hogy hogyan kell, vagy információt szeretnél gyűjteni a helyes hordozóeszközökről és azok használatáról, akkor várlak szeretettel!

Online Dúla oldalam, hasznos információkkal: https://www.facebook.com/szulesjogaval

Általunk készített babahordozók , hordozós kabátok és egyéb kiegészítők:  https://www.facebook.com/Naturbaba