Jóga órák

 

Jóga órák

Hatha jóga/ Gerincjóga

A hatha jóga és a gerincjóga lehetőséget ad arra, hogy mindenféle “előképzettség” nélkül belekóstolhassunk a jóga világába. A haladó gyakorlókat pedig az ászanákban való elmélyülés által állítja újabb kihívások elé.

Miért más a jóga, mint a többi sport?- kérdezik tőlem gyakran. Legegyszerűbben úgy tudnám megfogalmazni, hogy a jóga ászanák olyan különleges energiaáramlást és harmonizációt hoznak létre a gyakorló Lényében, amit más sport által nem tudunk megtapasztalni.

A jógaóra végére nemcsak a test kap felfrissülést, hanem a lélek is megpihen. Ezt a harmóniát Lényünk újra és újra át kívánja élni.

Mi történik a fizikai testünkben a gyakorlás során?

Ha sportedzői szemmel kellene megragadnom a jóga lényegét, pusztán az ászanák izmokra gyakorolt hatását figyelembe véve, akkor azt mondanám, hogy a jóga egy saját testsúlyos edzés: fantasztikusan fejleszti a mélyizomzatot és az egyensúlyérzéket és természetesen nem feledkezhetünk el az izmok sokoldalú nyújtásáról sem.

Mi történik a lelkünkben?

A mindennapi események, ingerek, úgy hatnak ránk, mint amikor egy tükörsima vízbe apró köveket dobunk. A jóga újra simává varázsolja lelkünk “vizét”.

Várlak Benneteket szeretettel, akkor is, ha még soha nem voltatok jógaórán és akkor is, ha több éves gyakorlást tudhattok magatok mögött. Éljük át együtt a jóga varázsát!

gaborturoczi.com